Lezárult a "Fenntartható lendület" esszépályázat

Lezárult a fiatalok nemzetközi napja alkalmából „Fenntartható lendület” címmel meghirdetett országos esszépályázat, melyre a fenntartható jövő iránt elkötelezett, 16-25 éves fiatalok nyújthatták be előremutató ötleteiket, véleményüket tartalmazó pályaműveiket.

 

A felhívásra számos esszé érkezett, melyek változatos és kreatív módon közelítették meg a fenntarthatóság kérdését, a fenntartható fejlődési célok többségére reflektáltak. A pályázatok foglalkoztak a környezeti nevelés, szemléletformálás fontosságával, de visszatérő elem volt a hulladékmentes életmód hangsúlyozása is, és konkrét megoldási javaslatok is születtek az esszékben felvetett kihívásokra.

 

Az 5 főből álló zsűri körültekintő mérlegelést követően az alábbi döntést hozta:

 

  1. helyezett: Juhász Bence – „Egy merész lépés előre”
  2. helyezett: Szabó Natália – „Meghívhatlak egy teára?”
  3. helyezett: Papp Veronika – „Lakossági használt étolajgyűjtés”

 

A bírálók a fentiek mellett különdíj odaítéléséről is döntöttek, Biró Edina 11. osztályos tanuló részére „A fenntartható fejlődés jelene és jövője” című pályaművéért.

 

A nyerteseknek ezúton is gratulálunk! A nyeremények átvételével kapcsolatban a Fiatalokért Felelős helyettes államtitkárság munkatársai hamarosan felveszik a kapcsolatot az érintettekkel.

Forrás: csalad.hu