Téged is várunk a Települési Ifjúsági Munkatársak Országos Találkozójára

Ifjúsági munkát végzel és szívesen képeznéd magad? Ifjúsági referens vagy valamelyik önkormányzatnál, és szeretnél képet kapni az ifjúságpolitika legújabb trendjeiről, a szférában megjelenő lehetőségekről? Akkor itt a helyed!

Vegyél részt, az idén online formában megrendezett találkozónkon, ahol számos hasznos információval gazdagodhatsz.

Programok:

10.00 Települési közösségi tervezés – Békéscsaba bemutatja, előadó: Bágy Petra (Békéscsaba MJV) és Zsótér Mária (Erzsébet Ifjúsági Alap)

10.30 Szólj bele – országos szintű strukturált párbeszéd, előadó: Hegedüs Zoltán (Nemzeti Ifjúsági Tanács)

11.00 Települési ifjúsági munka eszközei és támogatása, előadó: Tiszolczi Péter (Erzsébet Ifjúsági Alap)

11.15 Települési szintű ifjúságkutatás eszközei az ERIFA szolgáltatási portfóliójában, előadó: Szabó Ákos (Erzsébet Ifjúsági Alap)

11.30 Ifjúsági stratégiaalkotás integrálása a településfejlesztésbe, előadó: Ditzendy Károly Arisztid (HROD)

A rendezvényen bemutatásra kerül a békéscsabai közösségi tervezés keretében megújuló ifjúsági stratégia, melyet helyi ifjúságkutatás, hosszas műhelymunka és stratégiaalkotási folyamat előzött meg. A Nemzeti Ifjúsági Tanács bemutatja a strukturált párbeszéd keretében létrehozott Szólj bele c. projektjét és annak eredményeit. Ditzendy Károly településfejlesztő előadásában megismerkedhettek az ifjúsági stratégia integrálhatóságának lehetőségeivel a településfejlesztési folyamatokba. Az Erzsébet Ifjúsági Alap pedig bemutatja azt az új lehetőséget, amellyel támogatni fogja a helyi ifjúságkutatások és stratégiaalkotások folyamatát, melyet pályázat útján igényelhetnek majd meg a települések.

A programon való részvétel térítésmentes, azonban regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi linken lehet megtenni:

Regisztrációs felület