Új Nemzedék díj

 

Az Új Nemzedék Központ Nonprofit Közhasznú Kft. az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 Komplex ifjúsági fejlesztések - Új nemzedék újratöltve projekt keretében „Új Nemzedék Díj - innováció, együttműködés, önkéntesség” címmel felhívást hiredett meg a múlt év őszén.

Az Új Nemzedék Díj általános célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy léteznek olyan együttműködésen és önkéntes tevékenységeken alapuló innovatív kezdeményezések, amelyek az ifjúsági korosztályt szólítják meg, és a célcsoport bevonásával valósulnak meg. A díj alapításának szándéka a már befektetett erőfeszítések díjazása, támogatása, a társadalmi hasznosság értékelése.

A díjra magánszemélyek jelölhetnek szervezeteket, vagy informális csoportokat egy online felületen. Az értékelés során a nyertes szervezet vagy informális csoport már megvalósult, vagy folyamatban lévő projektje kerül elismerésre, három kiemelt terület- innováció, együttműködés, önkéntesség- együttes értékelése alapján. 

A díj átadására a szintén évente megrendezésre kerülő Új Nemzedék Konferencián kerül sor, melyről a beszámolót itt olvashatják.

A díj értéke 1 millió Ft értékű kommunikációs támogatás (dokumentumfilm, PR, marketing), amely a projekt megismerését szolgálja. 

Az Új Nemzedék Díj kiosztása évente történik, az elbírálás folyamatába pedig 2017-től a forprofit szektor is bevonásra kerül. Ennek megfelelően 2016-ban egy díj került kiosztásra, míg 2017-2020 között évente 4 fog, melyből 1 közönségdíjas és 3 forprofit szektor által díjazott pályázat lesz. A 2016-os díj nyerteséről szóló cikkünket itt olvashatják.