Hét különbség az Y és a Z generáció tagjai között

A Z generáció napjaink társadalmának 15-20 éves tagjait jelenti, akik a következő évtizedek meghatározó és alakító szereplői lesznek. Annak érdekében, hogy felkészülhessünk a változásokra, fontos megértenünk, miben is különböznek az őket megelőző, és már jól ismert Y generáció tagjaitól. A témában a Psychology Today nevű honlapon megjelent cikk a teljesség igénye nélkül világít rá néhány fontos különbségre a két generáció között.

Ilyen eltérésnek tekinthetjük például azt az attitűdöt, hogy a korábban a környezet és a világ felé tanúsított bizalmat a Z generáció tagjai esetében az utóbbi tíz évben tapasztalt folyamatok (gazdasági válság, terrorizmus, faji ellentétek) hatására felváltja az óvatosság. A legjellemzőbb kifejezések a Z generáció esetében a gyakorlatiasság, tapasztalat-szerzés és spórolás.

Mivel ezek a fiatalok már másfajta iránymutatást és segítséget igényelnek a felnőtt társadalomtól annak érdekében, hogy az előttük álló akadályokat könnyedén tudják venni, fontos ismernünk jellemzőiket, és azt, hogy miként viszonyulnak a körülöttük lévő világhoz.

A cikk teljes terjedelmében, eredeti nyelven az alábbi linken érhető el:

https://www.psychologytoday.com/blog/artificial-maturity/201509/seven-shifts-generation-y-becomes-generation-z.