Youth Hungary - az Új Nemzedék Konferencia 2019

Nagy érdeklődés mellett rendeztük meg múlt héten a negyedik Youth Hungary konferenciát, amely szokásaihoz híven a magyar fiatalokat aktuálisan érintő témák köré épült. Szó esett az okoseszközök használatáról a családban, a digitális veszélyek elleni védelemről és még rengeteg egyéb, a korosztály életét meghatározó kérdésről.

A konferencia lehetőséget teremtett arra, hogy a megjelent ifjúsággal foglakozó szakemberek a lehető legtöbb szakmai partnerrel találkozhassanak, megismerhessék egymás gondolatait, módszereit. A meghívott szakemberek kiemelt témákról szóló előadásai adtak keretet az eseménynek. Az előadások és a díjátadó mellett kisebb körben szerveztünk beszélgetéseket a résztvevők bevonásával. Témavezetők segítségével így a Youth Hungary konferencia vendégei számukra releváns és érdekes kérdéseket tárgyalhattak meg.

A konferencia keretében került átadásra az „Innovációval a fiatalokért – Erzsébet Nóvum Díj” – amelyet a közönség szavazatai alapján ítéltek oda a díjazottnak – és az ezzel járó egymillió forintos támogatást. A Díj egy eszköz arra, hogy felhívjuk a figyelmet azokra az együttműködésen és önkéntes tevékenységeken alapuló innovatív kezdeményezésekre, amelyek kiemelten a fiatalokkal foglalkoznak. A közönségszavazás alapján idén az Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium képviselője vehette át az Erzsébet Nóvum Díjat, az intézmény értékteremtő munkájának elismeréseképpen.