Zalaegerszegen ünnepeltük a Fiatalok Világnapját

Az Új Nemzedék Központ számos programmal ünnepelte a fiatalokat az országban. Közös szervezésben Mi a zalaegerszegi jótékonysági főzőversenyen, a fiatalok piknikén népszerűsítettük az önkéntességet. Az óriás családi társasjátékok mellett a kicsiknek csillámtetkóval a nagyoknak TEQball bajnoksággal is kedveskedtünk!

Az ENSZ közgyűlése 1999-ben augusztus 12-ét a fiatalok nemzetközi napjának nevezte ki.

Az ünnep célja, hogy a fiatalok is kapjanak egy olyan napot, amikor felhívhatják a figyelmet a társadalomban elfoglalt szerepükre, jogaikra, kötelességeikre, valamint a nehézségekre, amelyekkel a mai társadalomban találkoznak.

Az Új Nemzedék Központ az ország 20 különböző pontján szervezett programokat a fiatalok világnapja alkalmából. A cél, hogy egy percre elgondolkodtassunk erről a múló állapotról ennek a korosztálynak a tagjait. Hiszen akkor, amikor megéli, általában kevés embernek jut eszébe, milyen fontos és nagyszerű életszakasz ez. 

A központi eseményre Zalaegerszegen került sor, de Budapesten, és az Új Nemzedék többi, vidéki közösségi terében is voltak rendezvények. 

Augusztus 10-én, péntek délután kezdődött számos program az Új Nemzedék minden közösségi terében országszerte, melyek keretében elsősorban kerekasztal-beszélgetéseket szerveztünk a fiatalok és a helyi döntéshozók között a megyeszékhelyi diák-, ifjúsági önkormányzatával. 

Az Új Nemzedék közösségi tereinek elérhetőségeit, helyét és Facebook-oldalait - amelyeken további részletes információt találtok a rendezvénysorozatról - ide kattintva érhetitek el

Központi esemény - Zalaegerszeg

Helyszín: Aquacity, Fürdő sétány 2.
Időpont: 2018. 08. 12., vasárnap 10:00

Galéria: