kezdőlap / Kutatások

Alább találhatóak a kutatások.

 
 
HorizontON - Aktuális kérdések a magyarországi fiatalok helyzetéről és életmódjáról

Az Erzsébet Ifjúsági Alap és a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (Ifjúságkutató Intézet) együttműködésében létrejött kiadvány a legutóbbi nagymintás ifjúságkutatás eredményeit dolgozza fel. A kötetben szereplő első tanulmányból megismerhetjük a magyarországi 15–29 évesek legfontosabb tulajdonságait. Ezt követően négy olyan kérdéssel foglalkozik, amelyek – a jelen perspektíváján át – a jövő társadalmi viszonyai szempontjából kulcsfontosságúnak látszanak.

 
 
Fiatalok a távlati jövőről a covid - 19 árnyékában

A Covid–19-világjárvány felerősítette a fiatalok jövő iránti érdeklődését, amit megragadva a Magyar Tudományos Akadémia IX. Osztályának Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága 2020-ban újra felmérte a hazai fiatalok jövővel kapcsolatos gondolatait, várakozásait, reményeit és félelmeit.

 
 
Magyar Fiatalok 2020

A 2020-as ifjúságkutatásban megvizsgáljuk a családalapítás, valamint a gyermekvállalás alapvető mutatóit és motivációit, emellett a fiatalok oktatási helyzetét és továbbtanulási terveit. A munkaerő-piaci pozícióhoz kapcsolódóan kitérünk a munkavállalási potenciál elemzésére, foglalkozunk a külföldi munkavállalással és a jövőtervekkel. Bemutatjuk a fiatalok szabadidős tereit és tevékenységeit, foglalkozunk a kultúrafogyasztással, az internet-hozzáféréssel és használattal.

 
 
Külhoni Magyar Fiatalok 2020

A 2020-as külhoni ifjúságkutatás csakúgy, mint a négy évvel korábbi adatfelvétel a magyarországi nagymintás kutatás részeként készült el. Összesen 4000, 15–29 éves magyar fiatalt kérdeztünk meg Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján és Vajdaságban, reprezentatív minta alapján. A kutatás során fontos szempont volt az adatok összevethetősége az egyes külhoni régiók, illetve a magyarországi eredmények tekintetében, továbbá fontos szempont volt a 2016-os kutatással való összevethetőség is. 

 
 
Önkéntesség Magyarországon 2018

Magyarországon az önkéntesség egyre több ember életének része, ezt igazolja az a kutatás is, amely a közelmúltban zárult.  

 
 
Magyar Ifjúság 2016. - Gyorsjelentés a Kárpát-medencei fiatalokról

A Magyar Ifjúság 2016. kutatás részeként elkészült a határon túli fiatalokra vonatkozó kutatás eredményeit bemutató jelentés.

 
 
Magyar Ifjúság 2016. - Gyorsjelentés

Ezek a mai magyar fiatalok!

Ez is érdekelhet
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap.
Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.