kezdőlap / "A Covid–19 nem okozott jövősokkot a fiatalokban!"
"A Covid–19 nem okozott jövősokkot a fiatalokban!"
2021. november 25. csütörtök

A koronavírus-járvány életünk legkülönbözőbb területeire volt és van hatással. Egy közelmúltban publikált kutatás most a fiatalok jövővel kapcsolatos gondolatait, várakozásait, reményeit és félelmeit vette górcső alá, mely érdekes eredményeket hozott. 

A Magyar Tudományos Akadémia IX. Osztályának Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága által végzett felmérés eredményeit Kristóf Tamás (Budapesti Corvinus Egyetem Vállalkozásfejlesztési Intézetének egyetemi docense) és Tóthné Szita Klára (a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézetének nyugdíjas professzora) foglalta össze, melyben többek között olyan némileg meglepő megállapítások is szerepelnek, mint hogy a "a válaszadók meghatározó többsége Magyarországon képzeli el az életét", vagy hogy "a világról kialakult képüket szinte egyáltalán nem befolyásolta a pandémiás helyzet".

A tanulmány számos témakört érint, úgy mint a világra leselkedő legnagyobb veszélyek, a környezeti veszélyek rangsora, a tudományterületek fejlődése vagy a személyiségjegyek változása. Mindezek az eredmények a hasonló témában készült 2018-as kutatással összehasonlítva jól bemutatják a tendenciákat, illetve Covid-19 világjárvány hatásait a fiatalok jövőképét illetően.

A teljes kutatás ide kattintva elérhető, vagy a mellékleteink közül PDF formátumban letölthető.

 

Letöltések

TOVÁBBI TARTALMAK
Ez is érdekelhet
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap.
Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.