kezdőlap / Az Élményakadémia nyerte a 2020-as Erzsébet Nóvum Díjat
Az Élményakadémia nyerte a 2020-as Erzsébet Nóvum Díjat
2021. január 25. hétfő

Közel egy hónapos közönségszavazás után az Élményakadémia Közhasznú Egyesület nyerte el az Erzsébet Ifjúsági Alap által meghirdetett Erzsébet Nóvum Díjat, mely mellé 1 millió forintnyi anyagi támogatás is társul.

Közel egy hónapos közönségszavazás után az Élményakadémia Közhasznú Egyesület nyerte el az Erzsébet Ifjúsági Alap által meghirdetett Erzsébet Nóvum Díjat, mely mellé 1 millió forintnyi anyagi támogatás is társul.

Pályázatunk célkitűzése, hogy felhívja a figyelmet arra, léteznek olyan, együttműködésen és önkéntes tevékenységeken alapuló innovatív kezdeményezések, amelyek az ifjúsági korosztályt szólítják meg, és a célcsoport bevonásával valósulnak meg.

Célunk továbbá azon közösségek, csoportok, szervezetek elismerése, melyek önzetlenül cselekedve hajlandók tenni szűkebb vagy akár tágabb környezetükért, a körülöttük lévő emberekért, az Erzsébet Nóvum Díj a példamutató és példaértékű kezdeményezésekre hívja fel a figyelmet.

Az Élményakadémia Egyesület, hisz benne, hogy az élményeken, tapasztalatokon alapuló tanulás sok fiatal életét és jövőjét teheti jobbá. Jövőképük egy sokszínű, elfogadó, nyitott, társadalom, amely képes az esélyegyenlőséget megteremteni, olyan társadalom, amelyben mindenki számára biztosítottak az önmegvalósításhoz és az esélyegyenlőséghez szükséges feltételek.

A Veled vagyunk többek! program, mellyel neveztek az Erzsébet Nóvum Díjra, egy kifejezetten hátrányos helyzetű, mélyszegénységben élő fiataloknak szóló program. Hátrányos helyzetű fiatalok egy önkéntes csoportja egy éven át tartó folyamatot készül véghezvinni, amelyben az élménypedagógia és a megoldásfókuszú coaching módszerével támogatott csoport egy saját maga által szervezett önkéntes akciót valósít meg.

Keressétek fel az Élményakadémia honlapját, ahol még több információt találtok programjaikról: https://elmenyakademia.hu/

Az Erzsébet Nóvum Díj az „EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 Komplex ifjúsági fejlesztések – Új Nemzedék Újratöltve” elnevezésű Európai Uniós projekt keretében valósulhatott meg.

TOVÁBBI TARTALMAK
Ez is érdekelhet
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap.
Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.