kezdőlap / Bemutatjuk az „Innovációval a fiatalokért – Erzsébet Nóvum Díj” idei győztesét
Bemutatjuk az „Innovációval a fiatalokért – Erzsébet Nóvum Díj” idei győztesét
2019. december 14. szombat

A 2019-es Youth Hungary konferencián került átadásra az „Innovációval a fiatalokért – Erzsébet Nóvum Díj”, amelyet egy olyan közösség vehetett át, amely méltán megérdemli az elismerést!

A 2019-es Youth Hungary konferencián került átadásra az „Innovációval a fiatalokért – Erzsébet Nóvum Díj”, amelyet egy olyan közösség vehetett át, amely méltán megérdemli az elismerést!

A Díjat, és a mellé járó 1 millió forintos támogatást egy online közönségszavazás alapján szerezhették meg a pályázó intézmények.

Idén az egri Andrássy György Katolikus Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium intézményét tartotta a közönség a díjra legérdemesebbnek. Az Andrássy Gimnázium egy majd százéves múltra visszatekintő, nagy hagyományokkal bíró iskola. Jelenleg közel 700 tanuló, összesen hét évfolyamon vesz részt itt az oktatásban.

Az intézményben számos tanórán kívüli lehetőséget biztosít tanulóik számára. Működik énekkar, irodalmi színpad és iskolarádió, hogy néhány példát említsünk. Ezek az iskolában tevékenykedő kulturális közösségek több, mint 50 diáknak adnak teret képességeik kibontakoztatására, közülük többen hátrányos helyzetű tanulók, akik számára talán ez az egyetlen lehetőség tehetségük kibontakoztatására.

Jelenlegi projektjük – amelynek megvalósításához a Novum Díj elnyerése nagyban hozzásegíti őket – célja a 15 éve működő énekkar és irodalmi színpad, valamint a tavaly indult iskolarádió tevékenységének színvonalasabbá tétele megfelelő hangszerek, technikai eszközök vásárlásával és a tevékenységi körök kibővítésével.

Gratulálunk a Nóvum Díj nyertesének!

A gratuláció mellett nem feledkezhetünk meg a többi, döntőbe jutott pályázóról sem, akik szintén színvonalas értékteremtő munkát végeznek az ország különböző pontjain.

Életfa Kulturális Alapítvány

Az Életfa Kulturális Alapítvány a Békés Megyei Könyvtárral együttműködve 2018. szeptemberében nyitotta meg a KOLLABOR Természettudományos Élményközpontot.
Eddig közel hétezer diáknak biztosítottak korszerű, élményközpontú természettudományos ismereteket.

FICSAK Nyirád Alapítvány

A FICSAK Nyirád Alapítvány küldetése a családi értékek megőrzése és a generációk közötti szakadék áthidalásának segítése. Hitvallásuk szerint az egymás melletti elköteleződés valódi érték. Feladataik közé tartozik az egészséges életmód és a sport népszerűsítése. A délutáni tanulástámogatás, a gyermekfelügyelet, a családok számára szervezett programok, a kialakítandó nagyi szolgálat, mind önkéntes munkában valósulnak meg a szervezetünknél.

HAT Alapítvány

A HAT alapítvány által a fiatalok megismerhetik a projektmunkát, a projekttervezést, a vállalkozás indításhoz kapcsolódó információkat, a társadalmi vállalkozásokat és természetesen a startupok világát. Az alapítvány már több közösségi teret alakított ki, ahol a fiatalok értékteremtés közben magukat fejleszthetik.

Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány

A Jövő Öko-Nemzedéke Alapítvány egy többszörösen díjazott önkéntességre épülő környezetvédelmi szervezet. Az alapítvány üzemelteti a Hulladekvadasz.hu hírportált és a Szemétszedés.hu – Takarítsuk ki együtt Magyarországot közösségteremtő honlapot is. A hulladékvadászat pozitív környezetvédelmi hatása mellett közösségépítő funkciójával is hozzásegít egy tisztább Magyarországhoz.

A Nóvum Díj átadása jó alkalmat teremtett arra, hogy ezeket az innovatív, fiatalokkal foglalkozó kezdeményezéseket megismertessük a világgal. Munkájukhoz további sok sikert kívánunk!

TOVÁBBI TARTALMAK
Ez is érdekelhet
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap.
Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.