kezdőlap / Fókuszban a tudatos életpályatervezés
Fókuszban a tudatos életpályatervezés
2021. október 21. csütörtök

Útjára indult az Erzsébet Ifjúsági Alap hiánypótló kezdeményezése, az IFJÚSÁGI NAPOK, mely során komplex szolgáltatások biztosításával kíván hozzájárulni a fiatalok tudatos életpályatervezéséhez, a sikeres karrier és foglalkozás megválasztásához, a motiváció kialakításához és fenntartásához, és nem utolsó sorban a közösségépítéshez.

Az IFJÚSÁGI NAPOK iskolákban, illetve települési közösségi színtereken valósulnak meg. A programsorozat hátrányos helyzetű, kedvezményezetti besorolású településeken élő fiatalokat kíván megszólítani. A kiválasztásnál igyekszünk olyan partnereket megszólítani, ahol szolgáltatáshiányt regisztrálunk. E településeken a hátrányok olyan mértékben halmozódtak fel, hogy a helyi közösségek önerő, szaktudás és információ hiányában sokszor csak kívülről bevitt fejlesztő munkával mozdíthatóak meg. Programunk hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok önállóan is képessé váljanak szembenézni az életpályájuk során felmerülő kihívásokkal.

Az Erzsébet Ifjúsági Alap munkatársai által tartott foglalkozások során kiemelt fókuszt kap a szemléletformálás, a helyi közösségek megerősítése és az integrációs képességek fejlesztése. Az interaktív motivációs órák során fő szempont, hogy a résztvevők felismerjék a döntéshelyzetükben rejlő lehetőségeket, és képesek legyenek tudatosan alakítani saját jövőképüket. A programot kiegészítik tehetségazonosítási szakmai tartalmak is.

Az Erzsébet Ifjúsági Alap programjának sikere az élményalapú tanuláson és a nem-formális módszertani elemek felhasználásán nyugszik. A résztvevők csoportidentitása és együttműködése mellett fejlődik az egyén maga is, hiszen egyre közelebb kerül saját képességeinek megismeréséhez, és azokat folyamatosan erősíti, kibontakoztatja, fejleszti a különböző gyakorlatokon keresztül. Erősödik a bizalom, az összetartás és egymás segítésének, támogatásának képessége is.

Szerző: Toronyi Dávid
TOVÁBBI TARTALMAK
Ez is érdekelhet
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap.
Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.