kezdőlap / Sikerrel vette kezdetét az ifjúsági stratégiai dokumentumokhoz fűződő szakmai tanácsadás
Sikerrel vette kezdetét az ifjúsági stratégiai dokumentumokhoz fűződő szakmai tanácsadás
2021. április 1. csütörtök

Első körben 33 település kapott támogatást

Március 26-án, pénteken, került megrendezésre a települési önkormányzatok számára nyújtandó tanácsadás nyitóeseménye. Az online előadás során az Erzsébet Ifjúsági Alap ismertette a projekt részleteit a nyertes önkormányzatok képviselőivel. A hiánypótló projekt célja, hogy ifjúságszakmai, valamint kutatás-módszertani tanácsadást nyújtson az érdeklődő önkormányzatok számára.

Az együttműködési megállapodások aláírása után, nyitóbeszélgetésekre kerül majd sor (főként áprilisban, online formában), melyek során feltérképezzük a jelenlegi adottságokat, lehetőségeket. A beadott pályázatok között voltak konkrét fejlesztési tervek, de többségében inkább általános célokat fogalmaztak meg. Ezen beszélgetések során pontosabban megismerhetjük az önkormányzatok igényeit, ezt követően kutatási tervet készítünk, melyek alapján a kutatások április-szeptember időszakban valósulnak majd meg.

A támogatás során a településeknek egyéni tanácsadást nyújtunk majd, de igyekszünk elősegíteni a települések közötti kapcsolatfelvételt is. Jelenleg 33 nyertes pályázatot beadó önkormányzat vesz részt a programban, azonban amennyiben az első együttműködések lezárultával lesz rá lehetőségünk, a többi 13 pályázó település számára is igyekszünk segítséget nyújtani.

Az ERIFA az ifjúsági stratégiai dokumentumok elkészítéséhez kapcsolódó kutatási és módszertani támogatáson túl számos szolgáltatást nyújt a települési önkormányzatok számára, annak érdekében, hogy helyi szinten minőségi ifjúsági tevékenységeket valósítsanak meg. Ide sorolható a szervezeti tanácsadó szolgáltatás is, amelyről szintén tájékoztatást kaptak az online rendezvény résztvevői. A tanácsadás igénybe vehető önkéntes tevékenységek támogatására, fiatal közösségek kialakításának támogatása, valamint kortárs segítő képzésre. Emellett online felületünkön kutatási és módszertani anyagokat bocsájtunk majd az önkormányzatok rendelkezésére.

TOVÁBBI TARTALMAK
Ez is érdekelhet
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap.
Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.