Sikerrel vette kezdetét az ifjúsági stratégiai dokumentumokhoz fűződő szakmai tanácsadás

Első körben 33 település kapott támogatást.

Március 26-án, pénteken, került megrendezésre a települési önkormányzatok számára nyújtandó tanácsadás nyitóeseménye. Az online előadás során az Erzsébet Ifjúsági Alap ismertette a projekt részleteit a nyertes önkormányzatok képviselőivel. A hiánypótló projekt célja, hogy ifjúságszakmai, valamint kutatás-módszertani tanácsadást nyújtson az érdeklődő önkormányzatok számára.

Az együttműködési megállapodások aláírása után, nyitóbeszélgetésekre kerül majd sor (főként áprilisban, online formában), melyek során feltérképezzük a jelenlegi adottságokat, lehetőségeket. A beadott pályázatok között voltak konkrét fejlesztési tervek, de többségében inkább általános célokat fogalmaztak meg. Ezen beszélgetések során pontosabban megismerhetjük az önkormányzatok igényeit, ezt követően kutatási tervet készítünk, melyek alapján a kutatások április-szeptember időszakban valósulnak majd meg.

A támogatás során a településeknek egyéni tanácsadást nyújtunk majd, de igyekszünk elősegíteni a települések közötti kapcsolatfelvételt is. Jelenleg 33 nyertes pályázatot beadó önkormányzat vesz részt a programban, azonban amennyiben az első együttműködések lezárultával lesz rá lehetőségünk, a többi 13 pályázó település számára is igyekszünk segítséget nyújtani.

Az ERIFA az ifjúsági stratégiai dokumentumok elkészítéséhez kapcsolódó kutatási és módszertani támogatáson túl számos szolgáltatást nyújt a települési önkormányzatok számára, annak érdekében, hogy helyi szinten minőségi ifjúsági tevékenységeket valósítsanak meg. Ide sorolható a szervezeti tanácsadó szolgáltatás is, amelyről szintén tájékoztatást kaptak az online rendezvény résztvevői. A tanácsadás igénybe vehető önkéntes tevékenységek támogatására, fiatal közösségek kialakításának támogatása, valamint kortárs segítő képzésre. Emellett online felületünkön kutatási és módszertani anyagokat bocsájtunk majd az önkormányzatok rendelkezésére.