kezdőlap / hírek
 

Az esztergomi MCC Feszten hivatalosan is a bemutatták a nagyközönségnek az Erzsébet Ifjúsági Alap és a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány (Ifjúságkutató Intézet) együttműködésében létrejött kiadványt, amely a legutóbbi nagymintás ifjúságkutatás eredményeit dolgozza fel. 

 

Szabadegyetemünknek ezúttal Békéscsaba ad otthon, ahol az fjúsági szakemberek, a fiataloknak szolgáltató helyi szervezetek és intézmények méltán lehetnek büszkék szakmai eredményeikre, melyeket mi örömmel mutatunk be a három napos programunk során. 

 

Július 26. és augusztus 4. között négy alkalommal, napi két órás online foglalkozás keretében hasznos elméleti és gyakorlati tudás szerezhető a civil pályázati projektek megvalósításával kapcsolatban. A jelentkezési határidő július 15. 

 

A korábbi évek megszokott alaptematikáját – egynapos ifjúságszakmai program budapesti helyszínnel – újraírva, idén tavasszal különleges formában, 2 napos programkínálattal várta a kíváncsi érdeklődőket a Youth Hungary – Új Nemzedék Konferencia. Az Erzsébet Ifjúsági Alap szervezésében 2022. május 4-5-én a festői szépségű Bakonybélben tartották meg a rendezvényt, ami kiváló lehetőséget teremtett az ifjúságügy szereplői számára a személyes tapasztalatcserére, a látókör, az eszköztár bővítésére, és emellett még a kikapcsolódásra is nyílt alkalom ebben a magával ragadó környezetben.

 

Az önkéntes segítők lelki egészségének megőrzésének aktualitását az adja, hogy szomszédunkban háború dúl, és ezrével érkeznek hazánkba a menekültek. A segítő szakmát hivatásszerűen űzők körében van képzés arra vonatkozóan, hogy az egyén hogyan őrizze meg mentális egészségét, amikor szenvedést lát, de az egyszerű, alkalmi jótevők sokkal nehezebben kezelik ezt a helyzetet.

 

Az Erzsébet Ifjúsági Alap idén is megszervezi a Youth Hungary - Új Nemzedék Konferenciát az ország ifjúsággal foglalkozó szervezetei és a települési ifjúsági területen dolgozó munkatársai, döntéshozói részére.

 

Több kutatás eredményei is megerősítették, hogy az önzetlen segítségnyújtásnak számos pozitív hatása van szervezetünkre nem csak pszichés, de fiziológiai értelemben is.

 

Az Európa Tanács Budapesti Európai Ifjúsági Központja együttműködésben az Emberi Jogi Nevelők Hálózatával képzést hirdet gyakorlott képzők, ifjúságsegítők, pedagógusok számára.

 

Személyiségünk az eszköztárunk része – valljuk segítőként, ifjúságsegítőként is. Így nemcsak egy település adottságai határozzák meg azt, hogy milyen ifjúsági munka zajlik ott, hanem a fiatalokkal foglalkozók maguk is alakítják a területet személyiségükkel. Békéscsabán 2022. március 16. óta Tokár János tölti be az ifjúsági referensi pozíciót a Polgármesteri Hivatal Oktatás, Közművelődési és Sport Osztályán. Ki is ő, milyen is ő? Vajon egy férfi ifjúsági referens miben lesz más a női elődöknél? Más lesz egyáltalán? Az ifjúsági koncepció és a munkaköri leírása adta keretek között vajon milyen fókusza lesz a békéscsabai települési ifjúsági munkának az elkövetkező időszakban? Egy biztos, már nagyon várjuk a közös munkát, és hogy megismerjük Jánost. Addig is néhány kérdés és majdnem 500 karakteres válaszok arról, hogy ki is ő?

«
1
2
3
4
5
...
11
12
»
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap.
Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.