kezdőlap / Jövő Vitái - Emberi jogi szakmai hétvége Lakitelken
Jövő Vitái - Emberi jogi szakmai hétvége Lakitelken
2022. október 4. kedd

Idei utolsó Jövő Vitái szakmai fórumát rendezi az Erzsébet Ifjúsági Alap 2022. október 27 - október 30. között Lakitelken, ahová közösségfejlesztők, hallgatók, civil szervezetek munkatársai és pedagógusok jelentkezését várják. 

A Kompasz – Kézikönyv a fiatalok emberi jogi neveléséhez és a Kiskompasz – Gyermekek emberi jogi neveléséhez című kézikönyveket az Európa Tanács jelentette meg abból a célból, hogy az Emberi Jogok Egyetem Nyilatkozatának cikkelyei ne pusztán iránymutatás legyen, hanem hogy a gyermekek és fiatalok közösségével foglalkozók olyan elméleti és módszertani támogatást kapjanak, hogy közösségeikben képesek legyenek az emberi jogi értékrendet közvetíteni. Egy közösségen belüli attitűdváltoztatás lassú folyamat, de ezen úton való elinduláshoz a rendezvény tud módszereket kínálni. 

A magyar nyelvű kiadványok a szakmai fórum résztvevői számára ingyenesen hozzáférhetőek lesznek a helyszínen.

Miről lesz szó?

Röviden, mik is azok az emberi jogok, tényleg a mindennapjaink része? Milyen egy olyan csoporthoz tartozni, akiknek sérülnek az emberi jogai? A résztvevők átélhetik, hogy milyen a Kompasz gyakorlatokba bekapcsolódni. Vajon a kézikönyvekben leírt gyakorlatokat hogyan kell használni különböző csoportok esetén? Mit jelent az aktivizmus, mit tehetsz a környezetedben az emberi jogokért? 

Nem lesznek előadások, de lesz csoportmunka, szimulációs és szituációs gyakorlatok, projekttervezés. Az aktív résztvevők garantáltan olyan élményeket és módszereket szerezhetnek, amelyek hosszabb távon is éreztetik hatásukat mind az egyén, mind környezete számára. 

A szakmai fórum időtartama: 4 nap

Időpontja: 2022.  október 27. 13.00 - október 30. 14.00 óráig 

(Érkezés 12.30-ig, hogy legyen idő elfoglalni a szobát, ezt követően 13 órakor ebéddel veszi kezdetét a program és vasárnap a 13 órakor ebéddel is zárul.)

Helyszíne: Lakitelek, Kincsem Fogadó

A szakmai fórum formája: bentlakásos, teljes ellátással, szállást két-négyágyas szobákban biztosítunk  

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A regisztrációs űrlap IDE kattintva érhető el. 

A JELENTKEZÉS HATÁRIDEJE: 2022. OKTÓBER 20

A szerevezők csak olyanok jelentkezését várják, akik a rendezvény teljes időtartamán részt tudnak venni. 

Szerző: Toronyi Dávid
TOVÁBBI TARTALMAK
Ez is érdekelhet
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap.
Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.