kezdőlap / Alternatíva Egyesület
Alternatíva Egyesület
2022. augusztus 22. hétfő

Alább az Erzsébet Ifjúsági Alap Önkéntes Expo egyik résztvevője, az Alternatíva Egyesület bemutatkozása olvasható. 

Szervezet neve: Alternatíva Egyesület
Elérhetősége: alternativa.egyesulet1993@gmail.com 
Működésének kezdete:  1993.
Földrajzi lefedettsége: Megyei

Bemutatkozás

1993 óta működik a szervezet, főként fiatalokkal és médiával foglalkozunk, valamint ezek kombinációjával. Főbb irányvonalunkat sokáig az instantújság képviselte, mára azonban videó és podcast készítésben is aktívak vagyunk. Ezek a médiatermékek mind fiatalok bevonásával, vagy fiatalok által készülnek. Emellett hangsúlyt fektetünk a megyei hálózat kiépítésére és fenntartására is. Eurodesk partnerként és küldőszervezetként buzdítjuk a fiatalokat a külföldi csereprogramokon és önkéntességeken való részvételre.

Küldetésünk, hogy a fiatalok a média segítségével fejezhessék ki magukat és gondolataikat, valamint hogy ezeket a fiatalokat aktív részvételre buzdítsuk.

Önkéntesség

Hozzánk az önkéntes fiatalok a médián és a külföldi cseréken keresztül tudnak kapcsolódni. Ha valakit ezek a témák és a rendezvények, események szervezése érdekel, kereshet bátran, mivel az ilyen ötletekhez biztosítani tudjuk az anyagi és szakmai támogatást egyaránt.

Alapjáraton az önkéntesség fogalmán és általános megítélésén kellene változtatni Magyarországon, mivel a középiskolai 50 órás önkéntesség KÖTELEZŐ, tehát már nem önkéntesség, valamint a fogadó cégek, szervezetek is sokszor csak az ingyenmunkát látják benne, vagy inkább csak nyűgként kezelik a fiatalokat. Ennek következtében sokszor csak aláírják nekik az órákat valós tanulási folyamat vagy tevékenység nélkül, így épp a lényegét veszíti el a feladat. Az alap gondolat egyébként jó, a megvalósítás milyensége még hagy kivetnivalót maga után.

Számunkra az önkéntesek toborzása eseménytől függ, általában a jól bevált önkéntteseinket keressük, meghirdetjük a facebookon és az önkéntespiactéren. Ha ki kellene emelni egy akciót, akkor a Klubvadászok 2-t mondanám, ahol a megyében élő aktív fiatalok pályázhattak ötletekkel, amit meg szeretnének valósítani. A megyéből és a határon túlról is érkeztek pályázatok, akár egy településről több is, így ezt sikeresnek mondhatjuk.

Célok

A célkitűzéseink megegyeznek a céljainkkal, minden eseményünk ezt szolgálja. Az eseményeinket a fiatalok alakítják, így sokszor mi magunk sem tudjuk előre a programjainkat, minden esetre, a SZIN-en biztosan találkozunk! :) Ha érdekel a média, és kipróbálnád magad élesben, keress fel ebennünket!

 

TOVÁBBI TARTALMAK
Ez is érdekelhet
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap.
Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.