kezdőlap / hírek
 

Az Erzsébet Ifjúsági Alap idén is megszervezi a Youth Hungary - Új Nemzedék Konferenciát az ország ifjúsággal foglalkozó szervezetei és a települési ifjúsági területen dolgozó munkatársai, döntéshozói részére.

 

Az Európa Tanács Budapesti Európai Ifjúsági Központja együttműködésben az Emberi Jogi Nevelők Hálózatával képzést hirdet gyakorlott képzők, ifjúságsegítők, pedagógusok számára.

 

Személyiségünk az eszköztárunk része – valljuk segítőként, ifjúságsegítőként is. Így nemcsak egy település adottságai határozzák meg azt, hogy milyen ifjúsági munka zajlik ott, hanem a fiatalokkal foglalkozók maguk is alakítják a területet személyiségükkel. Békéscsabán 2022. március 16. óta Tokár János tölti be az ifjúsági referensi pozíciót a Polgármesteri Hivatal Oktatás, Közművelődési és Sport Osztályán. Ki is ő, milyen is ő? Vajon egy férfi ifjúsági referens miben lesz más a női elődöknél? Más lesz egyáltalán? Az ifjúsági koncepció és a munkaköri leírása adta keretek között vajon milyen fókusza lesz a békéscsabai települési ifjúsági munkának az elkövetkező időszakban? Egy biztos, már nagyon várjuk a közös munkát, és hogy megismerjük Jánost. Addig is néhány kérdés és majdnem 500 karakteres válaszok arról, hogy ki is ő?

 

A Zala Megyei Civil Központ  2022. 03. 24-én konferenciát tart "Ezerarcú Önkéntesség" címmel, amelynek központjában az önkéntesség több oldalról való megközelítése áll majd. Változatos témákkal, izgalmas élménybeszámolókkal, hazai és külföldi önkéntesekkel várják az érdeklődőket.

 

Megkezdődött Kovács Péter elnöki mandátuma a Nemzeti Ifjúsági Tanács élén. Az új vezetővel az ifjúságszakma helyzetéről, tervekről, hosszútávú stratégiákról és sok egyéb témáról beszélgettünk.

 

December 31-én jár le a Nemzeti Ifjúsági Tanács elnökének mandátuma. A leköszönő elnökkel, Hegedüs Zoltánnal beszélgettünk és értékeltük a mögöttünk hagyott ciklust. 

 

Várjuk az ifjúsági munka, önkéntesség területén alkalmazott jó gyakorlatokat, melyek lehetnek olyan innovatív eljárások és/vagy módszerek és/vagy tevékenységek, amelyek a gyakorlatban már kipróbáltak, minőségi változást hoztak, eredményesen adaptálhatóak, fenntarthatóságra törekszenek, újszerűek, építőjellegű megközelítéseket, és technikákat alkalmaznak.  

 

Az ifjúsági szakma egyik legrangosabb elismerésével, Beke Pál Emlékcímmel tüntették ki Szabó Enikőt, aki közel 30 éve dolgozik -  vagy a saját szavaival élve tevékenykedik - Gyulán a fiatalság érdekében. Ennek apropóján beszélgettünk vele múltról, jelenről és jövőről. 

 

A koronavírus-járvány életünk legkülönbözőbb területeire volt és van hatással. Egy közelmúltban publikált kutatás most a fiatalok jövővel kapcsolatos gondolatait, várakozásait, reményeit és félelmeit vette górcső alá, mely érdekes eredményeket hozott. 

 

Az Erzsébet Ifjúsági Alap idén is megtartja a Youth Hungary - Új Nemzedék Konferenciát az ország ifjúsággal foglalkozó szervezetei és a települési ifjúsági területen dolgozó munkatársai, döntéshozói részére.

«
1
2
3
4
5
...
10
11
»
Ez is érdekelhet
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap.
Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.