kezdőlap / Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány
Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány
2022. augusztus 22. hétfő

Alább az Erzsébet Ifjúsági Alap Önkéntes Expo egyik résztvevője, a Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány bemutatkozása olvasható. 

Szervezet neve: Horizont Rehabilitációs Közhasznú Alapítvány
Elérhetősége: horizont.rehab.alapitvany@gmail.com 
Működésének kezdete: 2007.
Földrajzi lefedettsége: Regionális

Bemutatkozás

Alapítványunk legfőbb célja a társadalmi szemléletformálás és a fogyatékkal élők és családjuk támogatása. Jelenleg otthoni gyógytornával, érzékenyítéssel, vászontáskák festésével foglalkozunk. Ezen kívül a CsakAzértIs!Bulit is rendszeresen megrendezzük, mellyel a fogyatékkal élőknek szórakozási lehetőséget nyújtunk.

Szervezetünk legfőbb küldetése a fogyatékkal élők elfogadásának erősítése, és a fogyatékkal élők segítése. Közelebb szeretnénk hozni az épeket a fogyatékkal élőkhöz különböző feladatokkal, beszélgetésekkel. Ezen kívül megfizethető gyógytornát szeretnék biztosítani a rászorulóknak.

Önkéntesség

Az alapítványunk minden területén megjelennek az önkéntesek. Nélkülük sokkal nehezebb dolgunk lenne. Részt válllanak szinte minden tevékenységünkben a szállítástól kezdve, az adományok pakolásán keresztül, egészen a vászontáskák festéséig. Rendezvényeket nélkülük szinte lehetetlen lenne lebonyolítani. Nehéz pontos képet kapni a hazai önkéntességről, mert vannak pozitív és negatív esetek is. Társadalom egy része nem hisz benne, vagy egyenesen lenézi az önkéntességet. Vagy nincs, ami motiválja, hogy önkéntes legyen. Az 50 órás közösségi szolgálat kötelezővé tétele növelte az elérhető önkéntesek számát, de fel lehet tenni a kérdést, hogy ha valami kötelező, az utána mennyire motiválja a fiatalokat, hogy önkénteskedjenek.

Az önkéntesek toborzása nálunk programfüggő, SZIN-re például túljelentkezés van, adománypakolásra nem biztos, hogy találunk embert. De vannak azért pozitív példák is, hiszen az egyik legsikeresebb akciónk alkalmával óvodafelújításban segítkeztünk az egyik évben, ami sokakat megmozgatott a közösségből.

Célok

Általános céljaink között szerepel, hogy minél több programon részt tudjunk venni és hogy összefogjunk más civil szervezetekkel. Ezen kívül a közeljövőben lesz "Csakazértis" kiállítás az IH ablakain fogyatékkal élő művészek műveiből. "Csakazértisbuli"-t is szervezünk és a Tesco Ön választ, mi segítünk programjában is részt veszünk, valamint cserepeket festünk és fűszernövényeket ültetünk közösen. 

Mottónk: Segíts, hogy segíthessünk!

 

TOVÁBBI TARTALMAK
Ez is érdekelhet
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap.
Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.