kezdőlap / Igazságügyi Minisztérium Szegedi Áldozatsegítő Központ
Igazságügyi Minisztérium Szegedi Áldozatsegítő Központ
2022. augusztus 22. hétfő

Alább az Erzsébet Ifjúsági Alap Önkéntes Expo egyik résztvevője, az Igazságügyi Minisztérium Szegedi Áldozatsegítő Központ bemutatkozása olvasható. 

Szervezet neve: Igazságügyi Minisztérium Szegedi Áldozatsegítő Központ
Elérhetősége: askszeged@im.gov.hu 
Működésének kezdete: 2020.
Földrajzi lefedettsége: Megyei

Bemutatkozás

2020. decemberében nyitott meg Szegeden az Áldozatsegítő Központ, ahol a bűncselekmények áldozatainak nyújtunk ingyenes segítséget. A segítségnyújtás személyre szabottan, a hozzánk fordulók igényeihez igazodóan történik, mely során az érzelmi, jogi, pszichológusi és pénzügyi támogatás mellett a felmerülő ügyintézésekben is segítünk az egyre bővülő együttműködési partnerhálózatunkon keresztül. Fontos megemlíteni, hogy segítséget nyújtunk mindazoknak , akiket a bűncselekmény következtében hátrány ér, így nem csak a közvetlen sértetteknek, hanem a hozzátartozóknak, adott esetben a tanúknak is. Az áldozatsegítési szolgáltatásokra a pénzügyi támogatások kivételével, határidő nélkül, akár a sérelem bekövetkeztét követően több évvel is jogosultak a sérelmet elszenvedettek.

Szervezetünk egyik legfontosabb küldetése, hogy nyomatkosítsuk: van segítség! Senki sem maradhat egyedül, aki bűncselekmény áldozatává vált!

Önkéntesség

Önkénteseink elsősorban az ismeretterjesztés során tudnak segítséget nyújtani, hiszen minél szélesebb körben tudunk tájékoztatást nyújtani az Áldozatsegítő Központban folyó tevékenységről, annál többen tudnak hozzánk fordulni, illetve a környezetükben lévő, sérelmet szenvedett embereknek elmondani, hogy van számukra segítség.

Szükséges az önkéntes lehetőségeket szélesebb körben megismertetni, annak közösségépítő, személyiségfejlesztő és kapcsolati háló építési sajátosságainak kiemelésével. Az önkéntesség, mint a közösségi felelősséget megtestesítő tevékenység szerepének hangsúlyozása rendkívül fontos. Az áldozatsegítő tevékenység során eddig sikeresen tudtunk önkénteseket foglalkoztatni, tekintettel arra, hogy magával a céllal és küldetéssel sokan tudnak azonosulni. Már tavaly is jelen voltunk a SZIN-en, idén is szeretnénk egy hasonlóan jó hangulatú és sikeres kitelepülést megvalósítani.

Célok

Ismeretterjesztés különböző korosztályú célcsoportok számára speciálisan az őket leggyakrabban érintő bűncselekmények áldozatává válásának elkerülése érdekében. Ha Te is bűncselekmény áldozatává váltál, szeretnéd-e tudni, hogy van segítség számodra, és hogyan juthatsz hozzá? Anonim módon is lehet hozzánk fordulni tájékoztatásért!

      

TOVÁBBI TARTALMAK
Ez is érdekelhet
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap.
Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.