kezdőlap / Mathias Corvinus Collegium Alapítvány
Mathias Corvinus Collegium Alapítvány
2022. augusztus 22. hétfő

Alább az Erzsébet Ifjúsági Alap Önkéntes Expo egyik résztvevője, a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány bemutatkozása olvasható. 

Szervezet neve: Mathias Corvinus Collegium Alapítvány
Elérhetősége: szeged@mcc.hu 
Működésének kezdete:  1996. (Szegeden 2021.)
Földrajzi lefedettsége: Nemzetközi

Bemutatkozás

A Mathias Corvinus Collegium Magyarország legnagyobb multidiszciplináris tehetséggondozó intézménye, amely 25 helyszínen, 5400 diáknak biztosít ingyenes, iskola mellett végezhető, nemzetközi színvonalú képzési lehetőségeket. Az 1996-ban alapított MCC 2021. szeptemberében indította el szegedi központját, ahol jelenleg közel 300 diák tanul 10 éves kortól az egyetemi korosztályig. Az MCC Szegedi Központja a város oktatási palettájának kiemelkedő szereplője. Általános, középiskolai és egyetemi programjaink célja, hogy diákjaink versenyképes tudással, összetartó közösségben és felelős döntésekkel alapozhassák meg karrierútjukat. Képzéseink iskola mellett, ingyenes formában végezhetők. Mottónk: Bonus intra, melior exi - azaz: jóként lépj be és még jobbként távozz.

Képzési programjaink mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a legkiválóbb hazai és nemzetközi szakemberek előadásait a nagyközönség számára is elérhetővé tegyük. A Mathias Corvinus Collegium szegedi központja heti rendszerességgel várja az érdeklődőket ingyenes, magas színvonalú nyilvános rendezvényeire. Az előadások, kerekasztal beszélgetések aktuális témákat mutatnak be, amelyekről hazai, valamint a világ minden tájáról érkező nemzetközi szakemberek, kutatók beszélnek. Gyakran fogadunk előadókat olyan kiemelkedő egyetemekről, mint a Cambridge-i Egyetem, a Passaui Egyetem vagy a St. Andrews. Az idegennyelvű előadások megértését tolmácstechnika segíti. 2022-ben előadóink voltak (a teljesség igénye nélkül): Rod Dreher, Paul Gilfillan, Miklós Lukács de Perény, Szepesi Balázs, Hahner Péter, Kozma-Vízkeleti Dániel, Porkoláb Imre. A 2022/23-as tanévben újabb izgalmas témákkal, elismert kutatókkal, könyvszerzőkkel, előadókkal várjuk az érdeklődőket. Ingyenes, iskola mellett végezhető képzéseinkre 4. osztály után, középiskola alatt és az egyetemi tanulmányok megkezdése előtt jelentkezhetnek az érdeklődő fiatalok. 

Célok

A Mathias Corvinus Collegium célja, hogy a következő években 35 magyar lakta településen 10.000 diák oktatását, nevelését tegye lehetővé. Szegedi központként elsődleges célkitűzésünk, hogy képzési programjainkkal minél több tehetséges fiatal életpályáját segítsük a régióban.  A legtehetségesebb diákok számára kínált gyorsítópálya, a nemzetközi színvonalú képzések hosszútávon hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az értékes tudás helyben hasznosuljon, pozitív hatást gyakorolva ezáltal a régió fejlődésére, szellemi tőkéjére is.    

 

TOVÁBBI TARTALMAK
Ez is érdekelhet
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap.
Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.