kezdőlap / Árboc Egyesület
Árboc Egyesület
2022. augusztus 22. hétfő

Alább az Erzsébet Ifjúsági Alap Önkéntes Expo egyik résztvevője, az Árboc Egyesület bemutatkozása olvasható. 

Szervezet neve: Árboc Egyesület
Elérhetősége: info@arbocegyesulet.hu 
Működésének kezdete: 2015.
Földrajzi lefedettsége: Megyei

Bemutatkozás

2015 óta oktatási intézményekben, önkormányzatoknál, cégeknél tartunk szemléletformáló előadásokat és csapatépítő tréningeket, melyek során a résztvevők átélhetik a fogyatékossággal élők - elsősorban a látássérültek -  kihívásait és az élményt, amikor közösen alkotunk valami értékeset. Rendezvényeken is jelen vagyunk, és rendszeresen támogatunk hátrányos helyzetű családokat.

Az Árboc Közhasznú Egyesület szemléletformáló tevékenységével szeretné áthidalni a látássérültek vagy más fogyatékossággal élők és a többi ember közti távolságot, és rámutatni azokra a közös pontokra, melyekből kölcsönösen meríthetünk és ezáltal közelebb kerülhetünk egymáshoz.

Önkéntesség

 

Évente több alkalommal szervezünk és vagyunk jelen rendezvényeken, melyek lebonyolításában számítunk önkéntes segítőkre. Emellett hátrányos helyzetű családokat is támogatunk időszakosan, a gyűjtés és az adományok kiosztása során szintén szükség van a segítő kezekre. A social mediában való jelenlétünk erősítéséhez folyamatosan várjuk az ötleteket és az elektronikus, vizuális térben otthonosan mozgókat.

A jó emberekkel eddig mindig sikerült egymásra találnunk - talán az nincsen annyira kihangsúlyozva, hogy mit ad az önkéntesnek ez a fajta munka, erre rá kell érezniük az önkénteseknek. Kell, hogy ismerjék az egyesületet, a tevékenységünket, a legjobb, ha már találkoztunk valahol.  A személyesen átélt élmények nagy kedvet tudnak hozni azönkénteskedéshez.

Kicsi egyesület vagyunk, önkéntesek nélkül sokszor nem is boldogulnánk, de mindig akad tenni akaró, a küldetésünkkel egyet értő segítségünk. Jó érzés, amikor ismeretlenekből barátok lesznek.

Célok

Szeretnénk láthatóbbá válni az interneten is, naprakész információkat osztani meg magunkról és az aktuális programjainkról és éreztetni az emberekkel, akik megismertek minket, hogy fontos, hogy ők is továbbadják a velünk átélteket.

A velünk töltött nap végére olyan élményekkel leszel gazdagabb, melyekből a jövőben is  meríthetsz majd! Nálunk azt is megtapasztalhatod, ami elsőre láthatatlan

    

TOVÁBBI TARTALMAK
Ez is érdekelhet
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap.
Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.