kezdőlap / Szavazz, ki nyerje a 2021-es Erzsébet Nóvum díjat!
Szavazz, ki nyerje a 2021-es Erzsébet Nóvum díjat!
2021. november 8. hétfő

Célunk azon közösségek, csoportok, szervezetek elismerése, melyek önzetlenül cselekedve hajlandók tenni szűkebb vagy akár tágabb környezetükért, a körülöttük lévő emberekért. Az Erzsébet Nóvum Díj a példamutató és példaértékű kezdeményezésekre hívja fel a figyelmet. Szavazatoddal Te is hozzájárulhatsz, hogy a szerinted leginkább rászolgáló szervezet kapja meg ezt a díjat. 

A szavazást 2021.11.28-án 23:59-kor zárjuk le, a szavazófelület a cikk végén található. 

"ALTERNAIV" Ifjúsági és Kulturális Egyesület - Az út - szemléletváltás szemétügyben

Szervezetünk 2003 óta folytat közösségfejlesztő tevékenységet. Informális csoportként alakultunk Nagybajomi Ifjúsági Kör néven, majd 2006-ban bejegyzett közhasznú egyesületté váltunk. Fő profilunk kezdetben a közösségi kezdeményezéseken alapuló közösségfejlesztés és szabadidős szolgáltatás nyújtása volt, elsősorban fiatalok részére. Az utóbbi néhány évben túlnőttünk önmagunkon, ifjúsági és kulturális kereteinken. Szolgáltatásaink köre bővült. Humánerőforrás-fejlesztési programok megvalósításába fogtunk bele. Képzéseket, tréningeket szervezünk, foglalkoztatási tanácsadást nyújtunk, fejlesztő szolgáltatásokat végzünk szakembereink és önkénteseink közreműködésével. Tevékenységeink széleskörűek: ifjúsági és sportrendezvények szervezésétől, egészségfejlesztő programok megvalósításán keresztül környezetvédelmi akcióig sok mindennel foglalkozunk. A legkisebbektől a legnagyobbakig lehetőséget teremtünk a szabadidő aktív és hasznos eltöltésére Nagybajomban. Célunk megszerettetni településünket.

Konnekt Egyesület - Konnekt Live

A KONNEKT Egyesületet 2015-ben alapítottuk, első programunk a középiskolások pályaorientációját segítő Mentorprogram volt, amely évről évre folyamatosan növekszik. Az elmúlt években új programokat indítottunk, melyek tovább segítik a tudatos pályaorientációt. Kifejlesztettük a HovaTovább? pályaorientációs tréninget középiskolai osztályok számára, minden évben megrendezzük a szakmákat személyes életutakon keresztül megismertető KonnektLIVE rendezvényünket és legújabb, Nagykövet programunkkal a fiatalokkal foglalkozó felnőttek (tanárok, szülők, iskolapolgárok) számára nyújtunk segítséget. Hiszünk az egymástól való tanulásban és missziónk a fiatalokkal foglalkozó szerveződések ökoszisztémájának építése. Egyesületünk hat éves mentorálási és pályaorientációs tapasztalatát, valamint egyesületi tagjaink szakmai tudását felhasználva folyamatosan együttműködünk más szervezetekkel. Olyan inspiráló kapcsolódásokat hozunk létre, melyek segítik a tudatos pályaorientációt, hogy mindenki olyan életet éljen, amiben megelégedett és kiteljesedett.

Nevetnikék Alapítvány - Játékkészítés beteg gyermekekért

13 éve a kórházban fekvő beteg gyermekeknek tartunk játékos foglalkozásokat (zene, báb, bűvészet, kézműves stb), és mesefalfestéssel dekoráljuk a kórtermüket, hogy könnyebben gyógyulhassanak, 0-18éves korig. A programokat önkéntesek segítségével valósítjuk meg, a kórházlátogatáshoz szükséges min. 2 hónapos felkészítőn részt venni, és hosszú távú elköteleződést kíván az önkéntesektől, míg a mesefalfestésen alkalmi jelleggel vesznek részt az önkéntesek egy órás festőképzést követően. 2019-ben létrehoztuk az első interaktív mesefalunkat a Pécsi Gyermekklinikán, majd ezt követően 2021-ben olyan játékokat kezdtünk el legyártani műhelyünkben, amiket a krónikus gyermekek haza is vihetnek magukkal. A játékkészítő tevékenységben szintén alkalmi jelleggel vesznek részt önkénteseink, mivel viszont ez megvalósítható a kórház épületén kívül is, így itt már van lehetőségünk kamasz gyermekek bevonására is. Szeretnénk ezt a vonalat erősíteni, hogy a kamaszokat, illetve az egyetemista korosztályt jobban elérni az alkalmi jellegű játékkészítés kapcsán, és ezáltal érzékenyíteni őket a jótékonyságra.

 

Partiszkon Társadalomkutató Közhasznú Egyesület - Hídemberek

A Partiszkon Társadalomkutató Közhasznú Egyesület 2012-ben hozták létre a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Szociológia Tanszékének volt hallgatói. Ahogy akkoriban megfogalmaztuk: "Az egyesület célja szakképzett kutatók által a magyar társadalom átfogó, részletes, a társadalomtudományok eszköztárával történő vizsgálata. Tevékenységünkkel elsősorban a társadalmi szempontokat szem előtt tartó döntéshozatalt kívánjuk elősegíteni. Emellett a társadalomtudományok ismeretanyagának bővítését, valamint az új kutatási eredmények nyilvánossággal való megismertetését is célunknak tekintjük. Szándékunk ezzel a társadalmi párbeszéd elindítása, mely ösztönzőleg hat a közösségek fejlődésére, segíti a társadalmi kohéziót és integrációt, erősítve ezáltal a civil társadalmat." 

Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézmény - Szolnoki Krimi Nap

Egyenlő esélyt biztosít a fiatalok számára az oktatásban és a munkaerő-piacon. A fiatalokat aktív társadalmi részvételre, önkéntes tevékenységekre ösztönzi. Identitás erősítésével csökkenti az elvándorlást. Nő az egyén általános értékítélete arról, mennyire alakul jól az élete, beleértve az életével való általános elégedettségét és általános boldogságérzését. Kialakul az autonómia érzése, a kompetencia, az elköteleződés képessége, az életcél és céltudatosság, az önbizalom, az optimizmus és a rugalmasság megléte. A kultúra is lehet szórakoztató, amely növeli a feltöltöttség érzését, és az élet kihívásaival való szembenézés képességét. Nő az egyén saját közösségével kapcsolatos érzései, többek között a másokba vetett bizalom szintje, a közösség általi támogatottság érzése. Pozitívan alakul az egyénnek azzal az érzése, mely szerint vannak az életében olyanok, akik támogatást biztosítanak neki, baráti kapcsolatokat, megbecsülést nyújtanak számára, és akikkel intim kérdéseket is meg lehet beszélni.

 

A szavazólapot IDE KATTINTVA érheted el. 

Az Erzsébet Nóvum Díj az „EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 Komplex ifjúsági fejlesztések – Új Nemzedék Újratöltve” elnevezésű Európai Uniós projekt keretében valósulhatott meg.

 

 

TOVÁBBI TARTALMAK
Ez is érdekelhet
Copyright © 2020 Erzsébet Ifjúsági Alap.
Minden jog fenntartva.
Az oldal az Európai Szociális Alap támogatásával, az EFOP-1.2.3-VEKOP-15-2015-00001 projekt keretében jött létre.